I Home I Provence I Vaucluse I Sablet-dorp I Castel Sablet-vakantiedomein I vakantiewoning I wijninfo I aanvraagformulier I

Genieten in de Provence

Wie aan de Provence denkt, denkt aan een glooiend landschap, een zonovergoten kust (Côte d'Azur) en een achterland vol met bloeiende lavendelvelden.
Zeker in de zomer is het in deze streek een sensatie van geuren en kleuren. Paarse lavendelvelden, gele zonnebloemen en eeuwenoude olijfbomen wisselen elkaar af. De zonrijke Provence aan de Cote d'Azur bestaat uit een spectaculaire natuur, pittoreske bergdorpjes, middeleeuwse bouwwerken, moderne cosmopolitische steden, mondaine badplaatsen, prachtige stranden, grote jachthavens, exclusieve modewinkels, kleurige markten, restaurants en een onbeschrijflijke vakantiesfeer.
Het klimaat in de Provence is uniek en dit gedeelte van Frankrijk kan pralen met maar liefst 3000 zonuren per jaar. Aan de kust kunnen jullie genieten van de Middelandse Zee en het grote vakantie- en cultuuraanbod van de diverse badvakantieplaatsen. In het achterland lokt de adembenemde groene natuur waarin je allerlei openlucht activiteiten kunt ondernemen. Slechts op een uurtje rijden van de kust kun je zelfs skiën in de Alpen. 

De Provence ligt in de zuidoostelijke hoek van Frankrijk en grenst aan de Middellandse Zee, het Rhônedal en Italië. De grootste steden zijn Marseille, Toulon en Nice, Aix-en-Provence, Avignon en Orange.

Een heel interessant overzicht vindt u op de volgende slideshow.

De charme van de Provence proeft u het best op het platteland. Het bekendste deel van de Provence is de regio Var langs de kust. Met zijn mondaine badplaatsen, de Gorges du Verdon, alias de Grand Canyon van Europa. Het hart van de Provence wordt gevormd door de Bouches-du-Rhône. Toeristische toppers zijn hier de Camarague, Les Alpilles en de steden Marseille, Aix-en-Provence en Arles.

Vooral de Provence staat bekend om de lavendelteelt. Meestal gaat het om kruisingen met een hoge concentratie aan etherische oliën zoals de veel aangeplante cultivar Lavandula ×intermedia 'Grosso'. In Nederland en België komt lavendel niet van nature voor. Lavendel (Lavandula) is een geslacht uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). Het geslacht is terug te vinden in veel tuinen omwille van de paarse kleur en de geur van de bloemen. Lavendel wordt ook gekweekt om de lavendelolie die geëxtraheerd kan worden uit de paarse bloemen. Deze olie wordt als geurstof gebruikt in cosmetica, zoals zeep en parfum. Daarnaast wordt lavendelolie bijvoorbeeld gebruikt in de aromatherapie.  


Terug I Home Editie 06/2019
pa. Beukenhofstraat 52, 101, 85270 Vichte, België - 0032/475/428091 theosmet@telenet.be